© 2020 by Tutoring Finland Oy

Tutoring Tehovihjeet

Windows- ja Officemaailma on täynnä kaikenlaisia näppäriä kikkoja, näppäinyhdistelmiä ja oikoteitä. Asiat voidaan usein tehdä monella eri tavalla ja toiset tavat ovat nopeampia ja näppärämpiä kuin toiset. Esittelemme tässä minuutin - parin mittaisia hyödyllisiä ja työskentelyäsi nopeuttavia vihjeitä.

Käytä minuutti - säästä monta!

Nopea kuvakaappaus

Tiedätkö, miten voit ottaa nopeasti ja näppärästi kuvakaappauksen Windowsissa? Paina pohjaan Windows-painike, Shift ja S ja pääset valitsemaan joko vapaan alueen, ikkunan tai koko näytön. 

Pienennä ikkunat

Joskus näyttösi on vaan täynnä ikkunoita. Olisipa keino, jolla voit pienentää kaikki ikkunat paitsi sen, jonka parissa työskentelet. Hetkinen, sellainen keinohan on olemassa!

Valitse sarakkeen tiedot

Sarakkeen tiedot on Excelissä helppo valita hiiren avulla. Mutta mitä jos rivejä on useita satoja? Hiirelläkin onnistuu, mutta on hieman hidasta. Esittelemme kaksi tapaa, joilla saat valittua sarakkeen tiedot silmänräpäyksessä.

Poista muotoilut

Joskus on vaan helpompaa aloittaa puhtaalta pöydältä: Tiedätkö, miten voit poistaa Wordissä dokumentista kaikki muotoilut? Kohta tiedät!

Löydät pidempiä ja kattavampia videoita Tutoring Portaalista.

 

Tutustu portaaliin tästä!