Tutoring Tehovihjeet

Windows- ja Office-maailma on täynnä kaikenlaisia näppäriä kikkoja, näppäinyhdistelmiä ja oikoteitä. Asiat voidaan usein tehdä monella eri tavalla ja toiset tavat ovat nopeampia ja näppärämpiä kuin toiset. Esittelemme tässä minuutin - parin mittaisia hyödyllisiä ja työskentelyäsi nopeuttavia vihjeitä.

Käytä minuutti - säästä monta!

Teams - vaihda tausta

Nyt voit taustan sumentamisen lisäksi valita videokokoukseen itsellesi taustakuvan. Katso tästä miten teet sen!

Outlook - vastaa kokouskutsulla

Sähköpostiketju kasvaa helposti todella pitkäksi ja toteatkin, että "tästä täytyy pitää palaveri" jotta asiat selviävät. Voit tehdä Outlookissa nopeasti ja helposti Teams-kokouksen vastaamalla saman tien sähköpostiin kokouskutsulla!

teams - sumenna tausta

Voit sumentaa taustasi Teams-videopuhelussa. Teams tunnistaa henkilön ja pitää hänet terävänä, mutta tausta sumennetaan epäteräväksi.

teams - kokouskutsu

Etätyöskentely on nyt monelle ajankohtaista. Tästä videosta näet, miten kutsut Teams-kokouksen ja miten osallistut kokoukseen, johon sinut on kutsuttu.

teams - jaa keskustelu outlookiin

Joskus voi tulla tilanne, että haluat jakaa Teams-keskustelun Outlookiin. Unohda kopioi & liitä - tee se suoraan Teamsista! 

muotoilusivellin - kopioi muotoilut

Tiesitkö, että voit kopioida Wordissa pelkät muotoilut ilman että kopioit itse tekstiä? Excelissä taas voit kopioida solun muotoilut toiseen soluun - katso tästä miten! 

Pikakomennot - resurssienhallinta ja työpöytä

Tiedätkö, mikä on nopein tapa avata uusi resurssienhallintaikkuna? Tai miten saat työpöydän saman tien näkyviin? Katso tämä video niin tiedät! 

Office - näppäimistökieli

Tuntuuko joskus siltä, että näppäimistö sekoilee? Pitäisi kirjoittaa ä tai ö, mutta tuleekin jotain ihan muuta. Tämä voi johtua siitä, että olet vahingossa vaihtanut näppäimistön kieliasetuksia. 

PowerPoint - poista kuvan tausta

Joskus esitystä on hyvä elävöittää kuvilla. Voit korostaa aihetta poistamalla kuvan taustan PowerPointin "Poista tausta"-toiminnolla. Katso tästä miten se toimii!

Sovita ikkunat näytölle

Kaksi ikkunaa, yksi näyttö. Tuttu juttu, vai mitä? Ota kaikki irti näytöstäsi ja sovita ikkunat automaattisesti täyttämään koko näyttö. Miten? No videosta se selviää! 

Nopea kuvakaappaus

Tiedätkö, miten voit ottaa nopeasti ja näppärästi kuvakaappauksen Windowsissa? Paina pohjaan Windows-painike, Shift ja S ja pääset valitsemaan joko vapaan alueen, ikkunan tai koko näytön. 

Pienennä ikkunat

Joskus näyttösi on vaan täynnä ikkunoita. Olisipa keino, jolla voit pienentää kaikki ikkunat paitsi sen, jonka parissa työskentelet. Hetkinen, sellainen keinohan on olemassa!

Valitse sarakkeen tiedot

Sarakkeen tiedot on Excelissä helppo valita hiiren avulla. Mutta mitä jos rivejä on useita satoja? Hiirelläkin onnistuu, mutta on hieman hidasta. Esittelemme kaksi tapaa, joilla saat valittua sarakkeen tiedot silmänräpäyksessä.

Poista muotoilut

Joskus on vaan helpompaa aloittaa puhtaalta pöydältä: Tiedätkö, miten voit poistaa Wordissä dokumentista kaikki muotoilut? Kohta tiedät!

Löydät pidempiä ja kattavampia videoita Tutoring Portaalista.

 

Tutustu portaaliin tästä!