Tarinoita koulutusrintamalta

Officella ilman käsiä!

Olemme pitkän linjan MS Office-kouluttaja ja törmäämme päivittäin ajatukseen osaamisen pysyvyydestä. Tietokonetta pidetään kuin polkupyöränä, jonka käytön opittuaan osaa aina, käyttötaidot eivät ruostu eikä toimintaympäristö muutu.

" Osaamista ei aina osata nähdä investointina, joka maksaa itsensä takaisin tehostuneena toimintana ja nopeampina prosesseina "

Perinteiset rautainvestoinnit on helpompi ymmärtää kuin investoinnit ohjelmistoihin ja niissäkin usein ajatellaan kalliita lisensoitavia ohjelmistoja, joiden käyttäminen vaati erikoisosaamista. Pilvipalveluiden yleistymisen myötä ohjelmistot ja serverit voi mieltää helpommin palveluksi, jonka käytöstä veloitetaan kausittainen maksu. Uudella hienolla pyörälläkin on mahdollista ajaa entistä nopeammin, kun vain osaa.

Monet asiakkaat ovat päivittäneet ohjelmistonsa uusimpiin, jotta saavat käyttöönsä uusimmat sovellukset ja toiminnallisuudet. Tarkemmin kysellessä näiden toimintojen käyttöönottoa on mietitty ja ehkä jonkinlainen perehdytys pidetty.

" sitten irrotetaan apupyörät "

Kun kävelee mihin tahansa suomalaiseen toimistoon ja katsoo mitä ihmiset tekevät niin voi olla varma, että joku Office sovellus on auki jokaisella. Kaikilla meistä on myös muistoja siitä, kun asiat eivät aivan suju kuten pitäisi. Usein syynä on se, että uutta pyörää kannetaan portaita ylös, kun ei olla kuultukaan viereen asennetusta rampista. Hitaat ratkaisut vievät aikaa ja voimia tärkeämmiltä tehtäviltä.

Office-käyttäjien ratkaisut ovat pysyneet samanlaisina ja muuttumattomina kun uusia toimintoja ei ole otettu käyttöön. Kaloreita kuluu kun tehdään turhaa työtä, mutta perille ei tulla yhtään sen nopeammin.

" Työelämässä tärkeintä on kuitenkin tuotto "

Pyöräilymaailmassa on sanonta että on helpompaa pudottaa kilo kuskilta kuin kilo pyörästä, mutta molemmista on sama hyöty. Office-käyttäjien ei tarvitse ryhtyä dieetille mutta on helpompi tehostaa oikeita toimintatapoja, kouluttaa ja parantaa osaamista kuin investoida aina uusiin ohjelmistoihin. Osaamisen ajan tasalla pitäminen on jatkuvaa työtä ja tuo hyötyjä jokaisella käyttäjätasolla.

Osaamisen jatkuvan uudistamisen merkitys tulee korostumaan kun toimintaympäristön mahdollisuudet kasvavat. Olemme kehittäneet Competence as a Service -mallia, jolla pysytte aina ajantasalla. Trikoita ei ole pakko käyttää.

 

28.06.2017 10:031 vuosi sitten

  • Näytä kommentit (0)

Tutoringin iskuryhmä räjäyttää perinteiset koulutusmallit!

"Se oli synkkä marraskuinen iltapäivä, kun digiluutnantti Hakaojan mitta tuli täyteen. Mies lopetteli juuri Skype-meetingiä asiakkaan kanssa. Kyseessä oli asiakas, jonka koulutushuolet Hakaoja oli onnistunut ratkaisemaan niin monta kertaa aiemmin. Viime aikoina tilanne oli alkanut muuttua.

Asiakkaalta oli alkanut kulua valtavasti aikaa ja energiaa ylläpitää liikkuvaisen ja alati kasvavan työyhteisön osaamista. Uudet taloon tulijat tarvitsivat jatkuvasti tukea MS Office-taitoihin, mutta yksilöllisen kouluttautumisen järjestäminen työntekijöille oli alkanut osoittautua yhä vaikeammin hallittavaksi, työlääksi ja jollakin mittarilla tarkasteltuna myös kalliiksi. Asiakas ei ollut ainoa, samanlaisia ongelmia kohtasi moni työyhteisö päivittäin.

Kun Excel-taulukko tulee täyteen on aika toimia

Hakaoja ei kestänyt enää. Oli aika toimia. Nyt tarvittaisiin oikeita tyyppejä ja järeitä aseita räjäyttämään perinteiset koulutusmallit. Hakaoja kutsui koolle tauottoman visiointinsa karaisemat valppaat palvelupäälliköt ja syvässä päässä uimaan opetelleet pelottomat OmaOpettajat. Paras iskuryhmä asiakkaan uudistumisen puolesta.

Yksikään kivi ei jäisi kääntämättä, kun sissiryhmä metsästäisi mahdollisuuksia. Bitit sinkoilivat kiivaasti halki Suomen. Näppäimistö tykitti tekstiä kovat piipussa ja tietokannat jytisivät tunnuslukuja, kunnes se oli siinä, aseistariisuva idea:

Tutoring vastaisi kriisiin nonstop-koulutuksilla!

Iskuryhmän strategiana oli laittaa kärkeen tehokkaimmat osaamisenturvaajat: OmaOpettajat passiin verkkoympäristöön ja heille täsmäaseeksi liveyhteys. Koulutuspaineita kestävä turvaverkko koodattiin toiminnan panssariksi.

Tutoringin iskuryhmä raivaisi miinoitetun koulutusryteikön nopeiksi ja kestäviksi oppimispoluiksi. Kuka tahansa voisi hypätä turvallisesti mukaan – milloin tahansa ja mistä tahansa.

Ratkaisu koulutuskriisiin saataisiin modernein asein ja mikä tärkeintä kaikista merkityksellisin nousisi voittoon: asiakkaan osaamisen uudistaminen tehokkaasti rauhaisalla fiiliksellä!"

 

Aloita uudistuminen online-koulutuksissamme

 

Tervetuloa!

Tarina on osa Tutoring Finlandin Suomi100! -juhlavuoden kertomussarjaa. Luomme uusia tarinoita yhdessä asiakkaidemme kanssa päivittäin, tervetuloa!

 

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

06.03.2017 14:511 vuosi sitten

  • Näytä kommentit (0)